Використання автомагістралей, шосе і особливих ділянок головних доріг в Болгарії дозволяється тільки після оплати дорожніх зборів. Дороги, щодо яких оплата є обов’язковою, позначаються при в’їзді відповідним знаком.



Для легкових авто вартість віньєтки для користування платними дорогами Болгарії у 2023 році складає:
у вихідні дні – 9 BGN (болгарський лев)/ у євро це приблизно 4,50 EUR
на 7 днів – 13 BGN/6,50 EUR
на 1 місяць – 27 BGN/14 EUR

У разі транзитного перетину території Болгарії ви маєте придбати мінімальну 7-ми денну віньєтку. Віньєтка повинна бути придбана до в'їзду на платну дорогу!

Придбати віньєтку можна на АЗС, у пунктах продажу агентства дорожньої інфраструктури. Також можна придбати електронну віньєтку на сайті агентства дорожньої інфраструктури або за допомогою мобільного застосунку BGTOLL.

Окрім оплати за користування автодорогами, додатковій оплаті підлягає користування деякими спеціальними ділянками, як-то мости та поромні переправи.

Так оплаті підлягають мости через Дунай на кордоні Румунії та Болгарії, до речі, тут і перевірять наявність у вашого авто віньєтки, як румунської, так і болгарської.
Міст Русе (Болгарія) –Джурджу (Румунія) легковику обійдеться у 2 євро.
Міст Відін (Болгарія) – Калафат (Румунія) для легкового авто коштуватиме 6 євро.
Оплата проводиться перед в’їздом на міст і при в’їзді з боку Болгарії, власники авто з іноземною реєстрацією, оплачують за проїзд в євро.

Що стосується поромних переправ, то у поромів, що курсують Дунаєм, чіткій розклад відсутній. Зазвичай пороми відпливають по мірі завантаженості.

Пором Сілістра (Болгарія) – Келераші (Румунія) працює з 05.00 до 24.00, час у дорозі близько 15 хв.
Тариф на пором Сілістра (Болгарія) – Келераші (Румунія) для авто вагою до 3,5т складе – 8 євро.

Пором Нікопол (Болгарія) – Турну Мегурєлє (Румунія) працює з 08.30 до 19.00, курсує о 08.30, 12.00, 16.00 та 19.00, час в дорозі займає 30 хв.
Тариф на пором Нікопол (Болгарія) – Турну Мегурєлє (Румунія) для авто вагою до 3,5т складе – 1 євро.

Пором Свіштов (Болгарія) – Зімніча (Румунія) працює з 07.00 до 21.00, відправляється кожні 1,5 години, час у дорозі близько 15 хв.
Тариф на пором Свіштов (Болгарія) – Зімніча (Румунія) для авто вагою до 3,5т складе – 4 євро.